Jeżeli chcesz prowadzić działalność gospodarczą w Polsce możesz też podjąć studia wyższe na terenie Polski (dzienne i zaoczne), jeżeli tylko odpowiednio legalizujesz swój pobyt.

Pamiętaj, że tzw. biznes wiza pozwala jedynie uczestniczyć w letnich kursach językowych oraz szkołach letnich itp.

Więcej na temat podjęcia studiów i studiowania w Polsce w zakładce: Chcę przyjechać do Polski jako student oraz Jestem w Polsce jako student.